Wat doen wij?

De "Conferentie van de Jonge Balie" (kortweg “CJB”) te Kortrijk werd in de jaren twintig van de vorige eeuw opgericht en had tot doel het trefpunt bij uitstek te zijn van alle advocaten aan de Kortrijkse Balie.

Gelet op de fusie tussen de vier voormalige West-Vlaamse balies, zijnde: Brugge, Ieper, Kortrijk en Veurne, is de organisatie van de West-Vlaamse advocatuur hertekend. Sinds 1 september 2018 is er sprake van één balie, de "Balie van West-Vlaanderen". De CJB’s bij de vier voornoemde balies kozen er echter voor om niet te fusioneren, maar wel om hun activiteiten open te stellen voor alle advocaten aan de West-Vlaamse balie en daarnaast occasioneel samen te werken.

Concreet organiseert CJB Kortrijk op regelmatige basis talrijke activiteiten allerhande, gaande van een studiecyclus tot sportieve en culturele activiteiten voor de West-Vlaamse advocatuur en tracht zij voornamelijk een trefpunt te zijn voor de advocaten met kantoor in het oude arrondissement Kortrijk.

CJB Kortrijk staat ook mee in voor de integratie van de jonge advocaten-stagiairs in de schoot van de Balie en voor hun praktische beroepsvorming.

Tot slot helpt CJB Kortrijk ook mee met de verzorging van de public relations van de West-Vlaamse Balie.

Het bestuur van de conferentie wordt uitgeoefend door 10 verkozen enthousiaste advocaten.

Voor meer informatie over onze taken en onze werking kan je terecht bij ons standreglement, dat je hier integraal kan nalezen.

Foto bestuur

Wie zijn wij?

Voorzitter

Voorzitter: Mr. Simon Vereecke

Ondervoorzitter

Ondervoorzitter: Mr. Lise Breine

Secretaris

Secretaris: Mr. Jean-Marc Simoens

Penning

Penning: Mr. Delphine Taveirne

Stagiairsvertegenwoordiger

Stagiairsvertegenwoordiger: Mr. Tine Heemeryck

Stagiairsvertegenwoordiger

Stagiairsvertegenwoordiger: Mr. Niki Allary

Bestuurslid

Bestuurslid: Mr. Michiel Descheemaeker

Bestuurslid

Bestuurslid: Mr. Anne Tricot

Bestuurslid

Bestuurslid: Mr. Charlotte Vermeulen

Bestuurslid

Bestuurslid: Mr. Charlotte Declercq